sobota 3. října 2009

Waffle


Pred dvema dny jsem koupila tento wafflovac.Samo sebou v sekaci.Vyrobeny v Norsku,litinovy,ktery se jen polozi na sporak.Po dnesnim "odskouseni" pochybuji,ze se nekdy vratim k memu elektrickemu,ktery sedi na polici ve spajzce.

I kdyz je vsude plno receptu na waffle tynhle jsem prave dopekla a tak se chci s vami o nej podelit.
Ingredience:
2/3 hrnku mouky
1/2 hrnku ovesnych vlocek
1 lzice hnedeho cukru
spetka soli
2/3 hrnku mleka
1 vejce
1/4 hrnku oleje
stava z 1/2 citronu
1/4 hrnku mletych orechu
1/2 hrnku boruvek,cerstve nebo mrazene-mrazene nenechavame rozmrazit

Smichame suche ingredience a v dalsi nadobe smichame mleko,vejce,citr.stavu,olej.Zamichame s moukou a nechame asi 5 minut stat.Mezitim si rozehrejeme wafflovac a postupujeme podle navodu vyrobce.Faffle by meli byt zlatave a krupave.
Ja pouzivam na politi javorovy sirup a jogurt.Nekdy i slehacku a cerstve ovoce.Misto javoroveho sirupu muzete pouzit tekuty med nebo si vyrobit sirup z jakeholiv ovoce.(stava z ovoce a cukr,svarit na hustotu sirupu)
Toto je davka na tri waffle ale kdyz si jich udelate vic,daji se vyborne zmrazit.

Blueberry Oat Waffles
* 2/3 cup all-purpose flour * 1/2 cup quick-cooking oats * 1 tablespoon brown sugar * 1 teaspoon baking powder * 1/2 teaspoon salt * 2/3 cup milk * 1 egg * 1/4 cup vegetable oil * 1/2 teaspoon lemon juice * 1/4 cup ground pecans * 1/2 cup fresh blueberries or frozen blueberries*
DIRECTIONS
1. In a mixing bowl, combine the flour, oats, brown sugar, baking powder and salt. Combine the milk, egg, oil and lemon juice; stir into dry ingredients and mix well. Fold in pecans and blueberries. Let stand for 5 minutes. Bake in a preheated waffle iron according to manufacturer's directions until golden brown.
FOOTNOTE
* If using frozen blueberries, do not thaw before adding to batter.
Posted by Picasa

2 komentáře:

Sandra řekl(a)...

Přišla jsem podnídat :-) mňam ňam

Marcella řekl(a)...

Nádherné srdíčkové vafle :) Miluju sekáče a starožitnictví,také takhle používám staré věci radši než nové...plně chápu :)