čtvrtek 30. září 2010

Cuketova kari polevka

Kari cuketova polevka
2-3 strouzky cesneku (zapomela jsem vyfotit )
1 cibulelzice olivovoveho oleje
3 mrkeve
1 vetsi cuketa (ja tentokrat pouzila zlutou)
1 litr kureciho vyvaru
kari koreni a kari pasta
kokosove mleko
sul,pepr,
cerstva bazalka

Cibulku s cesnekem osmahneme na trosce olivoveho oleje,pridame kari koreni a pastu(asi lzicku az lzici od kazdeho),pridame nakrajenou cuketu a mrkev,opeprime,osolime,zalijeme vyvarem(muzeme pridat i vodu) a nechame asi pul hodiny(do zmeknuti) varit.Potom rozmixujeme,pridame nasekanou bazalku a asi hrnek kokosoveho mleka a muzeme podavat. Upravte si podle vlasni chuti,ja delam vse od "oka" a tak mnozstvi ingredienci jsem vice,mene odhadovala.


Curried zucchini soup

2-3 cloves of garlic
1 onion
1 tbsp.olive oil
3 carrots
1 large zucchini
1 l. chicken broth
1-2 tsp.curry powder and curry paste
coconut milk
sal,pepper
fresh basil

In the olive oil saute garlic and onions for few minutes then add curry powder and paste and cook for another minute till fragrant. Then add carrots and zucchini,salt,pepper,chicken broth (and water) and cook for 30 minutes or until veggies are soft.Blend the soup add about a cup of coconut milk and fresh basil and you can serve. Adjust to your own taste,I cook it without measuring the ingredients so I estimated the amounts as accurate as I could. Enjoy!!
Posted by Picasa

2 komentáře:

SANDRA LIVING řekl(a)...

Ahojky Moníííí zrovna jsem myslela pár dní zpátky na tvůj blog o vařenía koukala jsem na něj, že jsi dlouho nic nepřidala :-)

Za to tě zvu ty moje kuchařinko k soutěži u mě na blogu :-)

Bobbi Lewin řekl(a)...

the wonderful thing about curry is that with just a few ingredients and very little prep time, you can end up with a meal that is amazingly full of flavor!